Читати книги – модно, дарувати приємно!

Книга – найкращий подарунок. За кожною обкладинкою живе цілий світ, кожна сторінка – знайомства, зустрічі, переживання. Книга здатна змінити життя, бути другом і наставником. Вона відкриває неймовірні можливості у будь-якому віці. Насправді в наш час люди читають дуже багато – незліченні повідомлення, стрічка новин нон-стоп, улюблені блоги в Інтернеті… Але книги ніщо не замінить. Про користь читання книжок говорити у XXI столітті зайве, але ми згадаємо американську експертку Жордін Кормьєр, яка виділяє чотири безсумнівні переваги читання книг:

  • Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам’ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення проєктів, ідей або отримання будь-якого іншого цінного досвіду.
  • Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Відчуваючи себе компетентним   у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.
  • Читання книг розвиває соціальні навички і здатність до співпереживання. Занурюючись в незнайомі ситуації і знайомлячись з різними персонажами на сторінках книг, людина розширює рамки власних поглядів і починає краще розуміти інших людей.
  • Читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Також читання – це прекрасний спосіб психологічного омолодження.

Подарована бібліотеці книга – це радість не лише одній людині, адже вона може стати улюбленою для багатьох шанувальників паперових видань. Бо книги в бібліотеці – це книги-мандрівниці, які мандрують від одного читача до іншого. Мабуть, саме ці думки спонукають тих, кого прочитана книга надихає на бажання подарувати її бібліотеці. А коли вона подарована бібліотеці, де її прочитає не один десяток користувачів, то це найцінніший подарунок.

Ніжинська міська ЦБС вдячна директору Благодійного фонду «Ніжен» Миколі Шкурку, упоряднику науково-публіцистичного видання «Ніжин : долі та спогади». Ця книга допоможе розібратися в історії нашого міста та  яким було життя в Ніжині протягом останніх    півтора століття.

Щира подяка лавреату Чернігівської обласної літературно-мистецької премії імені Сергій Богдана за 2024 рік, директору бібліотеки Музею рідкісної книги при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, науковому співробітнику Меморіального будинку-музею Юрія Лисянського Олександру Морозову, який переклав з російської та англійської мови та подарував під час презентації у бібліотеці   книгу Юрія Лисянського «Щоденник служби на британському флоті, 1783-1800. Подорож навколо світу  на шлюпі «Нева», 1803-1806». Це перше в перекладі українською мовою видання мандрівних нотаток мореплавця Юрія Лисянського.

Член літературної вітальні Людмила Корженко під час презентації своєї книги подарувала міській книгозбірні  добірку матеріалів досліджень з історії, краєзнавства і топоніміки Козар «Козари: шлях через століття».

Щиро дякуємо Анатолію Шкулііпі, члену Національної спілки письменників України   за поетичну збірку «Навстіж – як небеса», яка спонукає пересвідчитися, на яку потугу спроможне звичайне українське слово; кандидатці психологічних наук , доцентці  Марії Наконечній за збірку поезій «Крила Психеї»; поетесі Аллі Бовсуновській «Слалися дороги рушниками…»,  поезія якої    привертає увагу пісенністю, щирістю й виваженістю поетичного слова.

Свої власні твори передали у дар бібліотеці  Андрій Кокотюха, Анатолій Ролік, Дмитро Артеменко, Юрій Бондаренко, Юрій Сенцовський.

Нещодавно Департамент Київської міської державної адміністрації  та Публічна бібліотека імені Лесі Українки м. Києва подарували актуальні книги сьогодення «Київ. Жінки. Війна» та та «Україна: пекельний 22-й».

Протягом багатьох років наші користувачі дарують бібліотеці книги з власних колекцій. Сьогодні ми висловлюємо подяку нашим читачам за подаровані книги: Олені Туник,  Олені Ласій,  Аллі Шмаровоз, Оксані Поливко, Надії Яковенко, Людмилі Русаковій, Валентині Олексієнко, Оксані Артюх, Альоні Гусєвій, Любові Денисенко та багато іншим.

Ваш дар займе гідне місце у фонді нашої бібліотеки і буде цікавий нашим численним читачам.

До Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеках міста проходить акція «Подаруй українську книгу бібліотеці». Перегляньте свої домашні полиці та подаруйте бібліотеці сучасні україномовні книги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *