Бібліотека-філіал №1 ,

завідуюча Малюга Валентина Олександрівна

 Адреса :  м. Ніжин, вул. Космонавтів, 43.

Працює: з 9-00 до 18-00.

Вихідний – п’ятниця.

 Бібліотека-філіал №1 – це бібліотека мікрорайону, діяльність якої спрямована на задоволення читацького попиту різних вікових категорій населення.   

В бібліотеці діє клуб за інтересами «Барвінок», який об’єднує любителів городництва та садівництва. Під час зустрічей  члени клубу обмінюється власним досвідом, дізнаються про нові методи  вирощування рослин та обробки ґрунту,  нові сорти.

Бібліотека-філіал №2

завідуюча Івасенко Ніна Іванівна

 Адреса : м. Ніжин вул. Незалежності, 40-А.

Працює: з 9-00 до 18-00.

Вихідний – п’ятниця.

Електронна пошта: [email protected]

    Бібліотека-філіал №2 – це бібліотека, яка відповідає інтересам громади. В бібліотеці активізувалась робота щодо включення в сферу діяльності закладу  заходів по створенню середовища творчого розвитку, організації інтелектуального дозвілля та спілкування користувачів.

 Для забезпечення безперешкодного доступу до інформаційних ресурсів громадян Ніжина з обмеженими можливостями здоров’я  в бібліотеці-філіалі №2 функціонує  простір «Бібліотека без обмежень» (за кошти Громадського бюджету).

Бібліотека-філіал №2 співпрацює з Ніжинською міською організацією Червоного Хреста України та Територіальним центром соціального обслуговування Ніжинської міської ради, діяльність яких спрямована на допомогу незахищеним соціальним верствам населення громади: проводяться різноманітні інформаційно-дозвільні заходи.

Бібліотека-філіал №3 для дітей

 завідуюча бібліотекою Костенко Марія Ярославівна

Адреса : м. Ніжин вул. Батюка, 8.

Працює: з 9-00 до 18-00.

Вихідний – субота.

Ксерокопія

т.(04631) 2-30-27

Електронна пошта

[email protected]

         Бібліотека-філіал № 3 для дітей  – це територія казки, дива, несподіваних цікавих зустрічей і місце,  де можна не тільки читати книги, але й корисно провести свій вільний час. Діяльність бібліотеки спрямована на популяризацію книг серед дітей, формування їхнього світогляду, реальну допомогу кожній дитині в задоволенні особистих читацьких інтересів, потреб, запитів. З цією метою здійснюється пошук та впровадження нових форм організації культурного спілкування: конкурси, майстер-класи, патріотичні флешмоби, віртуальні шпаргалки, онлайн фотоколажі, віртуальний зоопарк, онлайн бібліофреші, бук трейлери, літературні диліжанси, книжкові заплутанки, віртуальні презентації, народознавчі свята, розважально-ігрові свята, бібліо-пікнік, виставки робіт дитячої творчості тощо.

Бібліотека-філіал №4 для дітей

завідуюча Іллічова Валентина Борисівна

Адреса : м. Ніжин

 вул. Об’їжджа, 119/2.

Працює: з 9-00 до 18-00.

Вихідний – субота.

Ксерокопія

т. (04631) 3-15-73 

Електронна пошта: [email protected]

          Сучасний користувач бібліотeки має нeобхідність нe лишe в інформації на друкованих носіях, а й потрeбує використання новітніх інформаційно-комунікаційних тeхнологій в процeсі пошуку та засвоєння інформації, тому в бібліотеці-філіалі №4 для дітей діє інтeрактивний мультимeдійний простір «Світ мeдіа стає ближчим» (за кошти Громадського бюджету). Простір створений     як комфортний  майданчик нового покоління; громадське місце безкоштовного доступу до навчальних та інформаційних послуг, духовних і культурних цінностей; креативна територія для  реалізації творчих здібностей дітей та молоді.