Національний день читання 2024

Ніжинська міська центральна бібліотека спільно культурно-освітньої асоціації поляків “Астер” взяла участь у Національному дні читання- 2024 Республіки Польщі.

Національне читання – це  польська соціальна кампанія, яка започаткована у 2012 році,  сприяє пізнанню національної літератури, в рамках якої великі фрагменти знакових для польської історії і літератури творів читаються публічно: на площах,  у  бібліотеках, театрах та культурних товариствах.

Цього року читали  драму Юліуша Славацького під назвою “Кордіан”

Ідея Національного читання роками полягала в популяризації читання та знайомстві з багатством польської літератури, тому  Асоціація долучилася до цієї акції, щоб зробити свій внесок в поляризації польської культури.

Читання відбулися в Ніжинській центральній міській бібліотеці, де уривки з романтичної драми «Кордіан” читали Вероніка Мандрико – президент Культурно-освітньої асоціації поляків “Астер”,Олена Єкименко – директор Ніжинської  міської ЦБС, Наталія Пономаренко – методист Ніжинської міської ЦБС, Оксана Креул  та Тетяна Єременко – бібліотекарі центральної бібліотеки.

 

 

   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *