ДІАЛОГ КУЛЬТУР

   У межах партнерства та культурного обміну досвідом на запрошення Меморіального музею-садиби Марка Вовчка представники Ніжинської міської ради та управління культури і туризму Ніжинської міської ради відвідали славетне місто Богуслав, яке розташоване по обох берегах річки Рось. Назва міста пов’язана з одним із найяскравіших образів жінки-патріотки – Марусі Богуславки, а Меморіальний музей-садиба Марка Вовчка в Богуславі є філіалом Музею історії Богуславщини. Його відкрили в 1985 році на честь 100-річчя перебування Марії Вілінської – письменниці, відомої під псевдонімом Марко Вовчок, у Богуславі в будинку, де вона проживала в 1885-1886 роках.
     Музейний фонд складається з близько 500 експонатів та представлений у 5 виставкових кімнатах.
    А ще Богуслав – центр відродження традицій. Була проведена  неймовірна екскурсія творчою майстернею авторських килимів Валентини Ткач, яка називає килимарство справою свого життя. Адже щоб перетворити звичайну пряжу на витвір мистецтва, треба мати неабиякий хист та любов до народного промислу. Валентину Ткач без перебільшення можна назвати берегинею богуславського ткацтва. Вона вже у третьому поколінні виготовляє яскраві килими за старовинною методикою.  Управління культури і туризму домовилося з майстринею про  представлення її робіт у Ніжині.
    Екскурсійна програма була  насичена відвідуванням  історичних місць. Щиро дякуємо Шамрай –  гіду екскурсоводу і  музейникам-богуславцям за привітну гостинність. Продовжуємо разом працювати на  культурно-мистецькому фронті.
       
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *