Онлайн – семінар «Організація діяльності бібліотек в умовах війни: підсумки роботи за 2023 рік та нові перспективи»

30 квітня 2024 року в режимі онлайн відбувся підсумковий семінар директорів публічних бібліотек Чернігівщини та їх заступників по роботі з дітьми «Організація діяльності бібліотек в умовах війни: підсумки роботи за 2023 рік та нові перспективи». Організатор заходу – Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових. До участі в семінарі долучилося більше 60 учасників.

У своєму виступі директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Юрій Соболь зазначив, що не дивлячись на складні умови сьогодення бібліотеки Чернігівської області не просто функціонують. Вони створюють умови для творчого розвитку жителів громад, є майданчиками для спілкування, проведення різноманітних заходів, волонтерськими центрами. Активно працюють бібліотеки прикордонних районів, які постійно знаходяться під обстрілами російських агресорів.

Юрій Олексійович наголосив, що пріоритетними напрямками в роботі бібліотек у 2024 році залишається актуалізація бібліотечних фондів, робота по реалізації обласної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023 – 2028 роки, краєзнавча діяльність, меморіалізація подій російсько-української війни, організація змістовного дозвілля.

Є чим пишатися і Ніжинській міській ЦБС: Почесною грамотою Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації за змістовну роботу та активну участь у конкурсі «Краща бібліотека року» і цінним подарунком відзначена бібліотека-філія № 4 для дітей (завідуюча Валентина Іллічова). Подякою Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації за змістовну роботу та активну участь у конкурсі «Краща бібліотека року» і цінним подарунком відзначена Ніжинська центральна міська бібліотека (директор Олена Єкименко).

Під час семінару учасники мали можливість ознайомитися з досвідом роботи бібліотек, поспілкуватися між собою та помріяти про зустріч «наживо». Кожна бібліотека має свою «родзинку» і кожна надихає.

Тож продовжуємо працювати для наших громад, вдосконалюватися та розвиватися відповідно до потреб населення. З вірою в найшвидшу перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *