Благодійний концерт “Ритм” запрошує друзів”

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, “РИТМ”!

18 лютого 1980 року в м. Ніжині народився Ансамбль бального танцю “Ритм” (керівник – Галина Тимошенко).

У 1993 році колективу було присвоєно почесне звання «дитячий зразковий аматорський колектив».

У 1994 році на базі дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» була відкрита Ніжинська дитяча хореографічна школа (директор – Тимошенко Галина Львівна), нині – Комунальний заклад позашкільної мистецької освіти “Ніжинська хореографічна школа” Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Засновник та незмінний керівник і балетмейстер з моменту заснування ансамблю і до сьогодні – відмінник освіти України (1991 р.), заслужений працівник культури України (2001 р.), володар ордену «Берегиня України» (2019 р.), обласний стипендіат від Чернігівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України (2020 р., 2023 р.), директор КЗ ПМО “НХШ” Тимошенко Галина Львівна.

Концертмейстери: Дяконенко Ігор Петрович (1980 – 1992 р.р.), Савич Олександр Вікторович ( з 1992 року і по теперішній час).

Творче життя зразкового аматорського ансамблю бального танцю «Ритм» та його вихованців – це значний внесок у справу збереження, розвитку та широкої пропаганди хореографічного мистецтва; посильний вклад у справу збереження духовної спадщини українського народу та пропаганди українського мистецтва танцю на світових сценах.

Сьогодні «Ритм» – один з найвідоміших аматорських колективів древнього міста Ніжина. За роки свого існування ансамбль став багаторазовим лауреатом міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів/конкурсів, активним учасником загальноміських мистецьких заходів та щорічних творчих звітів кращих аматорських колективів міста Ніжина, почесним гостем святкових концертів у Києві, Чернігові, Прилуках та інших містах Чернігівської області, представляв мистецтво танцю України в понад 20 країнах близького та далекого зарубіжжя. Найвищі нагороди колективу – 15 ГРАН-ПРІ міжнародних та всеукраїнських фестивалів/конкурсів.

Талановиті, творчі, енергійні вихованці та випускники «Ритму» – гордість древнього міста Ніжина, славетної Чернігівщини, незалежної України, Світу!!!

Традиційно, кожен свій День народження “Ритм” відзначає проведенням щорічного концерту-звіту. Не став винятком і цей рік: вчора в Ніжинському МБК відбувся БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ “РИТМ” ЗАПРОШУЄ ДРУЗІВ” з нагоди дня народження колективу

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *